X

ترندهای فضای دیجیتال در سال 2019 که هر دیجیتال مارکتری باید بداند

در این مطلب که بر اساس آمار و اطلاعاتی که Patrick Bet-David کارآفرین و نویسنده در یوتیوب منتشر کرده (و در انتهای همین صفحه نیز می توانید آن را مشاهده نمایید)، به بررسی ترندهای فضای دیجیتال در سال 2019 می پردازیم.

این ترندها در واقع اطلاعاتی است که هر بازاریاب دیجیتال و کارآفرینی باید از آنها اطلاع داشته باشد تا بتواند بهترین برنامه بازاریابی را برای کسب و کار طراحی نماید.

اگر شما نمی دانید که نسبت جنسیت ها و سنین مختلف در هر شبکه اجتماعی به چه صورت است، یا کدام رسانه در حال حاضر بالاترین بازدهی را برای کسب و کارهای مشابه داشته است، چطور می توانید یک برنامه بازاریابی دقیق بر اساس مخاطب خود طراحی نماید؟

پس دانستن این ترندها برای سال میلادی که در پیش داریم، می تواند یکی از مهمترین کارهایی باشد که مدیران بازاریابی و صاحبان کسب و کارها باید انجام دهند.

مطمئن باشید با دانستن برخی از این آمار و اطلاعات، بسیاری از پیش فرض های ذهنی شما دچار دگرگونی شده و قطع به یقین شگفت زده خواهید شد.

مقاله مرتبط را از دست ندهید:
بازاریابی اینستاگرام : جامع ترین آموزش اینستاگرام مارکتینگ

پس در ادامه با بررسی این ترندهای دنیای دیجیتال با من همراه باشید.

قبل از هرچیز باید به این نکته اشاره کنم که شاید بتوان گفت الآن بهترین زمانی است که با وجود حضور شرکت های بسیار بزرگ و سرمایه دارهای عظیم در بازار، شما می توانید در همین بازار برای خود اسم و رسمی پیدا کنید. اما چرا؟

هراکلیتوس فیلسوف بزرگ یونانی می گوید: “تنها چیزی که ثابت است، تغییر است!”

امروز همه چیز به سرعت در حال تغییر است، هر روز و هر لحظه همه چیز تغییر می کند، و کسانی که یاد بگیرند با این تغییرات خود را وفق دهند و سریعا همراه با این تغییرات، خودشان نیز تغییر کنند، در سال 2019 شکوفا خواهند شد.

بررسی ترندهای دیجیتال فیسبوک در سال 2019

بررسی ترندهای دیجیتال در سال 2019 را با بررسی بزرگترین شبکه اجتماعی حال حاضر یعنی فیسبوک شروع می کنیم و بررسی می کنیم که اخیرا برای فیسبوک چه اتفاقاتی رخ داده است.

اولین موردی که به آن باید توجه نمود نسبت جنسیتی در این شبکه اجتماعی است، بر اساس اطلاعات منتشر شده، 74% از کاربران فیسبوک را زنان و 62% را مردان تشکیل می دهند.

این به این معنی است که در تحقیقات انجام شده، 74% از زنان گفته اند که به صورت روزانه از فیسبوک استفاده می کنند، در صورتی که 62% مردان به صورت روزانه از فیسبوک استفاده می کرده اند.

نسبت سنی در سال گذشته برای فیسبوک تغییر چندانی نداشته، و مطابق تصویر زیر است.

نکته بسیار مهم در رابطه با این آمار اینست که، شاید به نظر برسد بیشترین مخاطب در این شبکه اجتماعی در بازه سنی 25 تا 34 سال قرار داد. اما باید دقت داشت که 54% یعنی بیش از نیمی از کاربران فیسبوک بیش از 34 سال سن دارند.

یعنی اگر فیسبوک را مانند یک مهمانی در نظر بگیریم که شما قرار است در آن حضور داشته باشید، باید بدانید که بیش از نیمی از افراد حاضر در مهمانی بیش از 34 سال سن دارند و این یعنی احتمالا موزیک های دهه 80 میلادی در آنجا پخش خواهد شد.

عدد جالب تر این است که 21% کاربران، یعنی تقریبا یک پنجم افراد حاضر در مهمانی بیش از 55 سال سن دارند.

پس در صورتی که شما محصولی ارائه می کنید که برای افراد بیش از 50 سال است، فیسبوک بهترین مکان و شبکه اجتماعی برای دسترسی به این افراد است.

حال به بعضی آمارهای مرتبط با کاربران جهانی فیسبوک می پردازم و می خواهم ببینیم فیسبوک در کجا بیشترین رشد را داشته و در کجا رشد پایینی را تجربه کرده است.

به تصویر و نمودار زیر که کاربران فیسبوک را از لحاظ موقعیت جغرافیایی در بازه های زمانی 3 ماهه سوم 2012 و سه ماهه سوم 2018 مقایسه نموده است توجه کنید:

همانطور که تصاویر نشان می دهند، بالاترین رشد کاربران فیسبوک در این بازه 6 ساله در منطقه آسیا و اقیانوسیه بوده است. در این بازه کاربران فیسبوک در این منطقه تقریبا 3 برابر شده اند و این در صورتی است که رشد کاربران در آمریکا و کانادا کمتر از 30% بوده است.

شما به عنوان یک دیجیتال مارکتر یا یک صاحب کسب و کار چه فرصت هایی در این بخش می بینید؟!

یوتیوب در مقابل فیسبوک

شاید [به عنوان یک آمریکایی] فکر کنید بیشترین بازدید روزانه از وبسایت فیسبوک انجام می شود، اما در کمال ناباوری باید بدانید که این یوتیوب است که در صدر وبسایت هایی قرار دارد که روزانه از آنها بازدید می شود.

73% از کابران در نظرسنجی انجام شده اعلام کرده اند که روزانه از یوتیوب استفاده می کنند، و این در حالی است که فیسبوک با 68% مقام دوم را کسب کرده است. در تصویر زیر می توانید آمار مربوط به دیگر شبکه های اجتماعی را نیز مشاهده نمایید.

آمارهای مربوط به استوری ها چگونه است؟

همانطور که تصویر زیر مشاهده می کنید، بالاترین میزان انتشار استوری مربوط به اینستاگرام با 400 میلیون استوری در روز است. و اسنپ چت در مقام دوم قرار دارد. نکته جالب توجه این است که قابلیت استوری اولین بار در اپلیکیشن اسنپ چت رونمایی شد و سپس اینستاگرام از آن الهام گرفت ولی در حال حاضر اینستاگرام رتبه اول را به خود اختصاص داده است.

چیزی که جالب توجه تر می کند این آمار را، 150 میلیون استوری فیسبوک و 70 میلیون استوری فیسبوک مسنجر است که با توجه به اخبار اخیر در مورد یکپارچه شدن هر 4 پلتفرم فیسبوک، یعنی اینستاگرام، فیسبوک مسنجر، واتس اپ و خود فیسبوک، قدرت این شبکه اجتماعی سر به فلک می گذارد.

مقاله مرتبط را از دست ندهید:
راهنمای جامع نحوه استفاده از استوری اینستاگرام برای کسب و کار

یوتیوب و لینکداین نیز در حال راه اندازی قابلیت استوری در شبکه اجتماعی خود هستند، ولی هنوز به صورت عام از آنها استفاده نمی شود.

موضوع بعدی که باید از آن اطلاع داشته باشید، مهمانی استوری هاست.

همانطور که فیسبوک را به یک مهمانی تشبیه کردم که بیش از نیمی از افراد بالای 34 سال سن دارند، این عدد در مورد استوری ها حدود 20 سال است.

پس اگر مخاطب شما در رنج سنی 20 سال است، استوری بهترین مکان برای شماست.

همچنین شما مخاطبی 14-15 ساله را در نیز در استوری ها دارید که در 5 تا 10 سال آینده ممکن است مشتری شما باشند و از حالا می توانید با آنها یک ارتباط احساسی برقرار نمایید و آنها را به برند خودتان وفادار سازید.

تلویزیون های کابلی و سرویس های اشتراک ویدئو

با توجه به اینکه در کشور ما ایران، عملا دسترسی به این رسانه ها غیر ممکن است و مخاطب خاصی نیز برای کسب و کارهای ایرانی در این رسانه حضور چندان فعالی ندارد، در متن به این موضوع نمی گردازم، ولی می توانید با مشاهده ویدئو زیر از دقیقه 8، اطلاعات مرتبط با این بخش را به دست آورید.

تبلیغات ویدئویی

همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، صنعت تبلیغات ویدئویی از 4 میلیارد دلار در سال 2010 به 35 میلیارد دلار در سال 2018 رسیده است، یعنی چیزی حدود 9 برابر! و پیش بینی می شود که این عدد طی 5 تا 7 سال آینده به 90 میلیارد دلار برسد.

در مورد تبلیغات باید به این نکته نیز توجه داشت که هرچه نسل ها جدیدتر می شوند، صبر و تحملشان برای دیدن تبلیغات کمتر می شود به طوری که طبق آمارها حدود 40 میلیون نفر از افرادی که در بازه سنی حدود 20 تا 30 سال قرار می گیرند، می دانستند چطور تبلیغات را حذف یا بلاک کنند، در صورتی که این آمار برای نسل های قبل تر از آن به ترتیب، حدود 20 و 11 میلیون نفر بوده است.

در سال های دور مثل 2010، 2011، 2012 و حتی 2013 باور بر این بود که ویدئوهای کوتاه نتایج بهتری به دست می آورند. ویدئوهای حدود 3 دقیقه ای بهترین بازخورد را داشتند.

اما در 2 سال اخیر آمارها تغییر کرده است. بیشترین مشاهده را ویدئوهای بیش از 20 دقیقه و حتی تا 1 ساعت به خود اختصاص داده اند.

در این تصویر رنگ نارنجی 3 ماهه اول سال 216 و رنگ قرمز 3 ماهه اول 2018 را نشان می دهد. همانطور که مشاهده می کنید، ویدئوهای بیش از 10 دقیقه در سال 2018 54% ویدئوها تشکیل داده اند، در صورتی که این عدد در سال 2016 29% بوده است. دلیل این موضوع نیز تا حدودی واضح است. کاربران می گویند اگر محتوای با کیفیت و عالی تولید کنید، ساعت ها برای محتوای شما زمان خواهیم گذاشت.

جالب است بدانید که نتایج در مورد پادکست ها متفاوت است. افراد پادکست های طولانی را زیاد دوست ندارند و ترجیح می دهند به پادکست های کوتاه گوش دهند. پادکست های بین 12 تا 20 دقیقه، پادکست هایی هستند که کاربران بیشتر گوش می دهند.

مقاله مرتبط را از دست ندهید:
تولید کنندگان محتوا چطور درآمدزایی می کنند؟ [۲۰۱۷]

دلیل این موضوع نیز میتواند به تعداد احساساتی که از کاربر درگیر می شود، مرتبط باشد. در ویدئو حواس های دیدن، شنیدن و حتی احساسات درونی درگیر می شود، در صورتی که برای پادکست، تنها حس شنیدن است که درگیر می شود.

تبلیغات و خرید رسانه: در کدام رسانه باید تبلیغات کنیم؟

در این بخش از تبلیغ دهنده ها نظر سنجی شد و از آنها خواسته شد از 1 تا 5 به رسانه هایی که تبلیغات می فروشند نمره دهند. عدد 5 به معنای اولویت بالاتر بود. نتایج به شرح زیر بدست آمد:

گوگل در صدر جدول با نمره 4.6 قرار گرفت و فیسبوک جایگاه دوم را با نمره 4.1 تصاحب کرد. عدد های قابل توجه در این جدول مربوط به اینستاگرام و لینکداین است که در بین 5 پیتفرم برتر قرار گرفته اند. حتی اینستاگرام رتبه ای بالاتر از یوتیوب کسب کرده و لینکداین بالاتر از آمازون، اسنپ چت و توییتر قرار گرفته است. همچنین حضور آمازون در بین رسانه های تبلیغاتی نکته ای است که باید به آن توجه نمود.

مقاله مرتبط را از دست ندهید:
چطور از لینکداین برای بازاریابی در کسب و کار خود استفاده کنیم؟

ترند جهانی تعداد کاربران اینترنت

همانطور احتمالا شنیده اید، مهندسین کامپیوتر هندی جایگاه های بسیار ویژه ای در بین شرکت های آمریکایی کسب کرده اند، تا جایی آلفابت ساندرا پیجای هندی شد.

اما ببینیم چه چیز باعث این اتفاق شده و چه ترندی در پس این موضوع قرار دارد:

در سال 2010 کشور چین 457 میلیون کاربر اینترنت داشت در حالی که در همان زمان تنها 63 میلیون از هندی ها کاربر اینترنت بودند.

اما 8 سال بعد یعنی در سال 2018 هند صاحب 431 میلیون کاربر اینترنت است در حالی که چین 802 میلیون کاربر دارد، شاید به نظر برسد چین کماکان تعداد کاربر بیشتری دارد، اما نرخ رشد به طرز عجیبی اختلاف دارد.

هند در 8 سال گذشته 484% رشد کاربر اینترنت را تجربه کرده، اما چین تنها توانسته 75% رشد کاربر داشته باشد. یعنی 409% کمتر از هند. احتمالا دلیل آن دسترسی آزادتر کاربران هندی به محتوای اینترنت در مقایسه نظام کمونیستی چین است که فیلترینگ شدیدی روی محتوای اینترنت در این کشور وجود دارد.

بگذارید یک مقایسه دیگر داشته باشیم:

شبکه PewDiePie در سال 2017 تقریبا 52 میلیون کاربر عضو در یوتیوب داشت، در حالی که این عدد برای شبکه T-Series که یک شبکه موزیک و موزیک ویدئو هندی است، 14.5 میلیون کاربر عضو بود.

اما امروز یعنی 25 ژانویه 2019، شبکه PewDiePie 82 میلیون کاربر دارد و T-Series نیز دقیقا 82 میلیون کاربر دارد.

این اعداد پتانسیل های این بازار را به کارآفرین ها و بازاریاب های دیجیتال نشان می دهد!!

اهمیت ورزش های الکترونیک (eSports)

یک آمار بسیار عجیب در مورد ورزش های آنلاین وجود دارد. 46 میلیون نفر در سراسر جهان برای دیدن مسابقات League of Legends Championship که ورزش الکترونیک یا eSports می باشد، به صورت آنلاین لاگین کرده بودند. 46 میلیون نفر!!! و این در حالی است که تنها 30 میلیون نفر مسابقات قهرمانی NBA را به صورت آنلاین مشاهده کردند.

به آمار زیر در مورد رنج سنی 18 تا 34 سال و تماشای آنلاین مسابقات دقت کنید(تعداد کل کسانی که به صورت آنلاین مسابقات ورزشی را مشاهده می کنند 380 میلیون نفر است):

% از افراد در این بازه سنی مسابقات eSports را آنلاین مشاهده کرده اند، در صورتی که برای فوتبال این عدد فقط 46% است!

چه بازاری را در پیش روی خود مشاهده می کنید؟؟!!

چطور از این اطاعات استفاده کنیم؟

اکر استراتژی نداشته باشید، اطلاعات این مطلب برای شما هیچ سودی نخواهد داشت. همانطور که در ابتدای مطلب گفتم، الان بهترین زمان برای حضور بیزینس های کوچک و متوسط در بازار است تا با شرکت های بزرگ رقابت کنند.

در این قسمت 5 نکته برای پیاده سازی در کسب و کارتان و رشد آن به شما خواهم گفت.

  1. مشتری

اولین چیزی که باید مشخص کنید مشتریان هدفتان است.چراکه وقتی مشتریان بالقوه خود را شناختید، می توانید تصمیم بگیرید که در کدام پلتفرم باید حضور داشته باشید.

  1. پلتفرم

همانطور که اشاره شد، دومین نکته انتخاب پلتفرم بر اساس مشتری هدف است.

  1. محتوا

اگر در سال 2019 هنوز محتوا تولید نمی کنید، قطعا بازنده بازی خواهی بود. موضوع این نیست که هر روز محتوا تولید کنید. مهم این است که یک برنامه برای تولید محتوا متناسب با منابع خود داشته باشید و به آن متعهد باشید.

مقاله مرتبط را از دست ندهید:
۱۰ استراتژی بازاریابی محتوا در اینستاگرام که هر برندی باید به کار بگیرد
  1. بودجه

وقتی مشتری خود را مشخص نمودید، پلتفرم را انتخاب کردید، محتوای خود را تولید نمودید، برای انتشار آن بودجه در نظر بگیرید و هزینه کنید.

  1. جایگاه

منظور از جایگاه چیست؟ جایگاه یعنی بدانید، به عنوان یکی کسب و کار کوچک که می خواهد با شرکت های بزرگ رقابت کند، باید چه کاری انجام دهید و چه مسری را انتخاب کنید. اگر دقیقا در مسیرهایی که رقبای شما دارای نقطه قوت می باشند حرکت کنید، قطعا بازنده خواهید بود.

امیدوارم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید.

همچنین می توانید برای اطلاع از آمارهای دقیق در مورد استفاده بازاریاب های دیجیتال از شبکه های اجتماعی، گزارش صنعت بازاریابی شبکه های اجتماعی در سال 2018 را از لینک زیر دانلود و مطالعه نمایید.

در این گزارش بیش از 70 نمودار از نحوه استفاده بیش از 4000 دیجیتال مارکتر از شبکه های اجتماعی آورده شده است.

دانلود گزارش بازاریابی شبکه های اجتماعی سال 2018

اگر این مطلب برای شما مفید بود، آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید و نظر خود را در بخش کامنت ها ارائه نمایید.

 

مشاهده ویدئو اصلی

 

شبکه های اجتماعی
برچسب ها: استراتژیبازاریابی دیجیتالبازاریابی محتواشبکه های اجتماعی