حضور و تأثیر برخی برند ها آنقدر آشکار است که در فروشگاهها هنوز پس از سالها مشتریان برای خرید پودر لباسشویی تقاضای “تاید” میکنند، برای خرید مایع ظرفشویی “ریکا” میخواهند، هر مایع سفیدکننده را “وایتکس” مینامند، به هر کیک چندلایهای “تیتاپ” میگویند و “پفک” طلب میکنند حتی اگر از کارخانه “چیتوز” باشد!
از دیگر کاربردهای خطابی رایج برندها میتوان از “ماتیک” برای رژ لب، “سامسونت” برای کیف اداری، “اسمارتیز” برای دراژه شکلاتی، “دلستر” برای آبجوی بدون الکل، “اسکاچ” برای بافته ظرفشویی، “زیراکس” برای دستگاه کپی و “کلمن” برای ظروف دردار یا شیردار آب نام برد.
به این فهرست میتوان این عناوین را هم افزود: “لیپتون” برای چای کیسهای، “پیفپاف” برای اسپری حشرهکش، “ساندیس” برای آبمیوههای صنعتی، “پاستیل” برای شیرینی ژلاتینی، “پاریزین” برای جوراب نخی زنانه، “دایجستیو” یا “ساقه طلایی” برای بیسکویت سبوسدار، “آلاسکا” برای بستنی چوبی یخی، “یخمک” برای بستنی یخی، “کیم” برای بستنی چوبی شیری با روکش شکلاتی، “اتود” برای مداد نوکی، “نسکافه” برای قهوه فوری، “لی” یا “لیوایز” برای شلوار جین و “گالینا بلانکا” برای عصاره گوشت.
به نظر می رسد این ها همه به این دلیل که محصول جدید و یا شاید ناشناختهای رو به مشتری معرفی کردند و برای آن محصول، واژهای از قبل در ادبیات مشتری وجود نداشت، تبدیل به نام آن کالا شدند.
اما به شخصه نظر دیگری دارم. شاید برای محصولاتی که در گذشته تولید شده اند، این استدلال درست باشد و صرف اولین بودن باعث میشد که نام برند برای آن محصول بماند چه بسا که محصولاتی با کیفیت تر تولید میشدند.
مثال بارز این مورد را می توان برای نوشابه گازدار کانادا درای دانست. با اینکه سال ها این محصول در بازار حضور نداشت و امروزه کوکا کولا بیشترین سهم بازار را در این حوضه دارد و جزو ١٠ برند برتر دنیاست ، هنوز هم برخی پدربزرگ و مادربزرگ های ما بجای کلمه نوشابه از “کانادا” استفاده می کنند.
اما امروزه این رویه تغییر نموده است و دیگر تنها اولین بودن باعث نمی شود که برند محصول روی آن صنعت بماند. البته آنقدر رقابت و آگاهی زیاد شده که کمتر شاهد این پدیده هستیم و در ازای آن می بینیم که کسی که بهترین تجربه را برای مشتریانش به ارمغان اورد ، نماد آن صنعت می شود.
قبل از گوگل هم موتورهای جست و جو وجود داشتند ولی گوگل نماد جست و جو شد ، آی پد نماد تبلت ها شد ، تلگرام در ایران و در دنیا واتس اپ نماد صنعت پیام رسان ها شدند.
در کشورمان نیز از این مثال ها کم نیس ، دیجی کالا ، اسنپ ، زودفود ، دیوار و…
امروزه تنها اینکه شما اولین باشید ، مزیت رقابتی آنچنانی نخواهد بود. در دنیای امروز باید تجربه ای متفاوت برای مشتری ایجاد کنید.
تجربه ای که تا به حال نداشته ، تجربه ای از جنس لذت ، از جنس خوشحالی و از جنس غافلگیری.
باید فراتر از انتظار مشتری بود.
اگر دیجی کالا نماد فروشگاه های اینترنتی می شود دلیل آن اولین فروشگاه اینترنتی بودن نیست.
دلیل آن تجربه متفاوتی است که برای مشتری خلق کرده که فراتر از انتظار وی بوده است.
شما چطور می توانید در کسب و کار خود، تجربه ای متفاوت برای مشتریانتان خلق کنید؟
۶ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
ممنون عالی بود
ممنون عالی بود
ممنون از مطالب خوبتون. به سایت
کوچک ما هم سر بزنید
خیلی خوب بود ممنون
با تشکر از مطلب خوبتون
سلام و تشکر فراوان
در زمینه ای که فعالیت میکنید جزو بهترین سایتا هستید
خسته نباشید.